Schrijver & redacteur

Zet mij achter een computer om een tekst te schrijven of uit te werken, en ik ben gelukkig!

Hoe kan ik de lezer meenemen in een beleving, hoe schrijf ik de tekst zo dat de gegeven informatie helder en duidelijk overkomt, op welke manier kan ik een tekst vloeiend maken, zodat de lezer moeiteloos en zonder te willen stoppen doorleest?

Spelen met teksten, schuiven met woorden, het steeds weer opnieuw herlezen van een tekst totdat de tekst vloeit en stroomt als een rivier. Dat is waar ik graag mijn dag aan spendeer.

Voor mijn reiswebsite ‘Kapelka Travel’ publiceer ik elke week een artikel. Sommige artikelen zijn snel in elkaar gezet vanwege tijdsdruk, aan anderen heb ik een aantal weken kunnen werken. Op mijn reiswebsite experimenteer ik ook met verschillende soorten teksten. Sommige blogartikelen zijn verhalend, anderen meer feitelijk, sommige geschreven in de tegenwoordige tijd en anderen in de verleden tijd. Mijn doel voor Kapelka Travel, het schrijven van vlotte informatieve verhalen die als een kleine reisgids fungeren voor de lezer.

Voor chaotische schrijvers en denkers ben ik degene die hun gedachten en schrijfsels structureert tot een verhaal dat ook voor een buitenstaander begrijpelijk is, zonder dat hun persoonlijkheid eruit verdwijnt. Daarom houd ik van het werken met creatieve, technische en gespecialiseerde mensen.

Ben ik taalkundig perfect? Nee, ik maak soms nog een spelling of grammaticale fout. Voor belangrijke teksten raad ik dan ook altijd aan om een andere, meer op taal gefocuste, redacteur in te schakelen voor de laatste controle. Mijn kracht zit in het structuren van teksten, begrijpend schrijven en schrijven voor specifieke lezersgroepen.

Zoek je een goede schrijver die kan structureren en begrijpend schrijft? Neem dan contact met mij op, bij voorkeur via e-mail of whatsapp voor een kennismaking. Ik drink geen koffie, wel thee.