Points of Recognition

Points of Recognition is een fotoboek over het hedendaagse leven van Surinaamse Inheemsen.

Milton Kam reisde 6 jaar lang naar verschillende dorpen en zocht ook de in Paramaribo wonende inheemsen op. Qua fotografie hoefde hij niets te leren, maar het uitgeven van een boek bleek lastiger dan gedacht.

Samen namen we het besluit om geld te werven via een Kickstarter-campagne. Op die manier bouwden we een publiek op met interesse voor het boek, en konden we het geld gebruiken voor het drukken van zijn eerste editie. De winsten uit de verkoop van de overige boeken, wilde hij graag delen met de inheemse gemeenschap, die hem zo gastvrij had ontvangen.

In een periode van 2 maanden schreven we de kernteksten voor zijn kickstartercampagne, de bijbehorende video, website en boekbrochure. Ook redigeerde ik samen met hem zijn manuscript, zodat het meer werd dan gewoon een fotoboek.

Na een succesvolle presentatie in juni 2019 volgt een boeklezing op 7 december in de Nieuwe Kerk van Amsterdam tijdens de Grote Suriname-tentoonstelling. In de tussentijd is het boek te koop via KapelkaBooks en Bol.com, evenals bij enkele boekzaken. Verder publiceren we regelmatig nieuwsbrieven met updates over het boek en achtergrondverhalen bij zijn foto’s.

Voor meer informatie over zijn fotoboek Points of Recognition, bezoek de website Points of Recognition.